با افزایش تعداد فروشگاه های زنجیره ای و سوپر مارکت ها عده زیادی برای خرید به این مکان ها مراجعه می کنند. برای اینکه بتوانید اصولی و صحیح از این فروشگاه های بزرگ خرید کنید باید اصولی را مد نظر قرار دهید تا خرید مناسبی داشته باشید. منظور از سوپرماركتها فروشگاههاي بزرگي مثل شهروند است كه تنوع كالا در آنها زياد است و از گوشت و مرغ گرفته تا ميوه و سبزي و مواد شوينده و ظروف آشپزخانه را ميتوان از آنجا خريد. اما اصول درست يک خريد خوب از فروشگاههاي بزرگ را ميدانيد؟
1. با خانواده خود همراه باشيد:
با همه اين اوصاف، نميتوان ناديده گرفت كه خيلي از مردم رفتن به سوپرماركتها را دوست دارند. اگر شما جزو اين دسته نيستيد، خوب است كه يك خريد دسته جمعي با افراد خانواده و بچهها را در اين فروشگاهها تجربه كنيد. رفتن به سوپرماركت ميتواند بهانهاي براي يك گردش خانوادگي باشد. اگر فقط و فقط هدفتان خريد است مغازههاي كوچك راهحل بهتري خواهند بود.
2. سبد خريدتان را متناسب انتخاب كنيد:
اگر قرار است كم خريد كنيد سبدهاي كوچك را برداريد. اين كار ميتواند خريد شما را كنترل كند.
3. حواستان به ساعت باشد:
وقتي كه در سوپرماركتها ميگذرانيم خيلي اوقات به چشممان نميآيد. چون اين مكانها معمولا پنجرهاي به بيرون ندارند و نور داخلشان هميشه ثابت است. مشتريان متوجه غروب خورشيد يا تاريكشدن هوا نميشوند. اكثر اين فروشگاهها ساعت را جلوي چشم مراجعهكنندگان نميگذارند تا بدون توجه به زمان خريد كنند. ولي اگر ميخواهيد جلوي خريد بيفايده را بگيريد حتما به ساعت و زمان توجه كنيد. براي خودتان برنامه بگذاريد كه چقدر زمان ميخواهيد بگذاريد و جلوي تلفشدن وقتتان را بگيريد.
4. هميشه ليست داشته باشيد:
همه ما در برابر تنوع زياد كالا در اين فروشگاهها وسوسه ميشويم و خيلي اوقات چيزهايي ميخريم كه به آنها نياز نداريم و گاهي 2 برابر پولي كه واقعا بايد هزينه ميكرديم خرج ميشود. ليست داشتن و طبق ليست سراغ كالا رفتن، به خريد بهينه شما كمك خواهد كرد.
5. به قيمتها توجه كنيد:
موقع انتخاب كالا به قيمتها توجه كنيد. گاهي 2 كالاي يكسان اختلاف قيمت زيادي دارند. بعد از خريد نيز يكبار فاكتور را نگاه و خريد خود را ارزيابي كنيد. ببينيد براي بار بعد چطور ميتوانيد با هزينه كمتر خريد كنيد.
6. منظم بگرديد:
همان اول كه وارد فروشگاه ميشويد براي خودتان برنامهاي براي گشتن بريزيد. راه رفتن بيهدف بين راهروها باعث طولاني شدن خريد، اتلاف وقت و خستگي ميشود.
7. براي خودتان جاي مانور بگذاريد:
با اينكه بهتر است هميشه طبق ليست خريد كرد اما بايد پذيرفت كه آشنايي با كالاهاي جديد هميشه هم بد نيستند. ممكن است كالايي ببينيم كه بهنظرمان مفيد برسد. لازم نيست هميشه جلوي اين تمايل مقاومت كرد. اما بايد برايش حد گذاشت. مثلا هربار با خودتان بگوييد تا اين قيمت، كالاهاي جديد ميخرم و حداكثر تا همان قيمت مورد نظر، جنس اضافه برداريد.
منبع: همشهری آنلاین